Thursday 26 July 2012

Kollegapleje

I går begik jeg, hvad der nærmest svarer til helligbrøde. Jeg havde haft kage med ud til en veninde tirsdag aften, og havde så lovet kollega Mette at tage resten med på kontoret onsdag.

Og så glemte jeg kagen i bagagerummet i bilen.

...

She was not happy. Hvad der jo også var fuldt forståeligt. Det ligner ingenting at lokke med kage, og så glemme den. Jeg følte mig meget ussel.

Heldigvis overlevede kagen og kom med på arbejde i dag (til dem, der befinder sig på kontoret, og læser blogs i arbejdstiden: den står i køkkenet oppe hos os, men der er altså ikke så meget). Den er godkendt, og jeg er tilbage i kridthuset *phew*

Opskriften får du her, frit efter hukommelsen. Den hedder Lemon Drizzle Cake, og jeg fik den da jeg i min pure ungdom boede i England i et stykke tid. Derovre lærte jeg, at te er noget man drikker med rigelige mængder mælk, at det ikke er nødvendigt at tænde for the central heating før temperaturen er nede omkring de 17 grader, og at man ikke bør frekventere en pub som ikke tillader (høflige) hunde indenfor. Af og til bilder jeg mig stadig ind, at jeg en dag flytter tilbage, men det er ved at gå op for mig, at det gør jeg jo nok ikke. Rodfæstet i den jyske muld som jeg jo er.

Anyways, opskriften. Målene er lidt slumpede, fordi den (da jeg lærte den) blev lavet i mål efter En Særlig Kop (som så skulle fyldes helt eller halvt eller trekvart), og hvem ved hvor meget dén eksaktement indeholdt, men jeg har kigget på nogen opskrifter på nettet og det holder meget godt.

Hvis du er på vej ud at handle, skal du have SMØR, MEL, SUKKER, 2 CITRONER og 4 ÆG med hjem.

230 gram blødt smør og 230 gram sukker piskes til det er hvidt. 4 æg piskes i, et ad gangen. 230 gram mel sigtes i og "foldes" ind sammen med skallen fra 2 citroner.

Bages i en smurt rugbrødsform (eller hedder det sandkageform?) ved 185 grader i ca. 40-45 minutter - hvis man prikker i den med en strikkepind (standardudstyr i ethvert køkken) og der sidder snask på strikkepinden bagefter, skal den have lidt længere.

Tag den ud af ovnen og pres de to "afskallede" citroner. Bland citronsaft og ca. 80 gram sukker; sukkeret bliver ikke opløst men det skal det heller ikke. Prik-prik-prik-prik kagen med en gaffel, og hæld citron/sukkerlagen over, så den rigtig kan trænge ned i kagen. Afkøl og spis.

Kagen bliver ret fugtig af den der afsluttende behandling, så jeg tror, den i teorien holder sig god i flere dage. Denne her er nu 2 dage gammel, og meget ældre har jeg aldrig spist dem, for de plejer at forsvinde ret hurtigt. Specielt hvis de serveres til eftermiddagste sammen med cucumber sandwiches og scones *suk*




@N ~ so, did you get to meet the President? No? I thought it was rather cool that he was walking around in your neighbourhood, not to mention his helicopters with snipers and what have you circling around.  Can imagine parking was difficult that day.

The photo is a Lemon Drizzle Cake - a cake for people who like their sweets a bit sour. From England. And if you'd like to make it, you whisk 230 grams caster sugar and 230 grams soft butter together until it's white and creamy. Whisk in 4 eggs, one at a time. Sift in 230 grams of flour and gently fold it in, together with the zest of 2 lemons. Bake in a loaf pan (I think it's called?) at 350F for 40-45 minutes or so.

When you've taken it out of the oven, take the juice from the two lemons and stir in 80 grams or so of caster sugar (it won't dissolve but that's okay). Poke the cake repeatedly with a fork, like it was a voodoo doll, and drizzle over the lemon juice/sugar. Let the cake cool, and eat it. The lemon drizzle will soak in and make it rather moist and "tart".

~o~

Summer has finally come to Denmark. Normally I try not to moan too much about the weather, preferring instead to moan about everything else, but even I had begun to despair of 3 months of solid rain. If you remember, I wrote a blogpost at the end of May about a wonderful weekend with wonderful weather - well, that was the last we saw of the sun (with a few exceptions) until a couple of days ago. Rain, rain, rain. But now, summer is here, and I have no idea how long it's staying, but I do wish I could be out in it rather than inside, at the office.

As it is, I am stuck at my desk without a whole lot to do because everyone else (absolutely everybody) is on vacation. I hit "UPDATE-UPDATE-UPDATE" on facebook, twitter and my blog reader list like a maniac woodpecker, and jump 3 feet if the phone rings. Such is life, when you (that would be me) book your vacation time for the end of August. That is eons away...

What will you be doing this summer? Going anywhere exciting?  I'm opting for a STAYCATION this summer so am of course crossing my fingers that the weather will be nice a month from now.

If it isn't, I'll just stay indoors and eat cake.

1 comment:

Ibs said...

Og så skal man jo sige scones på den rigtige måde. Ikke skåuns, men skååååns, jaaaaah. Den ser dejlig ud, er nok nødt til at forsøge mig!