Jeg begik et brød her til aften. Det går på nettet under (bl.a.) det beskedne navn Verdens Bedste Brød (nej, det er ikke en norsk opskrift) - opskriften og en meget udførlig video kan ses lige HER. Kort fortalt går det ud på at blande ½ liter vand med meget lidt gær (på størrelse med en ært), 2 tsk salt, og 10 dl hvedemel. Blande blande, bare til det lige er rørt sammen. Vente i 10-12 timer. Lige ælte det løseligt (se videoen). Varme ovn + en gryde (der kan holde til det) op, til det er hedt som ind i helvede; i min ovn vil det sige 250 grader. Og så bage brødet nede i gryden.
Det giver en fantastisk skorpe, men jeg fik altså på en eller anden måde klokket lidt i det, så ca. en fjerdedel af skorpen hang fast i bunden :-( Muligvis fordi jeg brugte min Rømertopf til at bage det i? Jeg har prøvet at lave brødet for et par år siden i en støbejernsgryde, og jeg synes ikke jeg kan huske, det hang fast den gang. No matter, det smagte godt alligevel. Billedet viser de sørgelige rester; jeg skulle lige se om mine forældre og deres gæster (hej Ivan og Susanne!) kunne li' det, og det kunne de. Så jeg vil prøve igen; måske køber jeg sådan en støbejernsfætter i Ikea for den var, så vidt jeg husker, ikke så rasende dyr.
Nok om de kulinariske udfoldelser.
Nu til de fysiske (nej, det er ikke hvad du tror. Skam dig :-) - vi er nemlig ved at anlægge terasse uden for mit lille hus! Det er fantastisk spændende, og jeg har slæbt rundt på ca. 25 kvadratmeter fliser (min far slæbte de andre 25), hvilket godt kan mærkes når ens legeme dagligt befinder sig på en kontorstol 8 timer og desuden yderligere 2 timer mageligt henslængt i et togsæde. Skal nok vise billeder når vi er færdige. Det skal fejres med en Mojito, tror jeg....
Når jeg ikke slæber fliser og overdoser på hvidt brød, tæller jeg dage til min ferie. I morgen klokken 16 er der præcis en uge til! Jeg skal på Blomsterfestival i Odense,ligesom jeg var i 2010 og 2011. Jeg skal tilbringe nogle artige timer med at rydde op i den slags papirer, som burde befinde sig i et ringbind men desværre pt bor i en kæmpe bunke på mit skrivebord. Jeg skal skrive nogle flere blog-indlæg. Jeg skal have nogle havemøbler under kærlig behandling, på slibe-og-noget-olie måden. Jeg skal sove længe. Jeg skal besøge venner, og venner skal besøge mig. Og solen skal skinne.
@ N ~ 6 working days left. Then I have two weeks off ! Whoo-hoo! I cannot wait. Plans include the flower festival I always go to (click links above to see pretty pictures from 2010 and 2011). A bit of weeding (well, I say a bit...). Finish the patio; we finally started and I can't wait to show you pictures. Do a bit more blogging. Sand down and apply oil to some old (pre-loved) garden furniture. Have a lie-in, or two, or three. Read books - oh wait, I do that every day. One of the great joys of commuting by train. Spend a rainy afternoon pretending to be an organised person and move all the papers currently living in a big pile on my desk into appropriate folders and binders. Enjoy the sun, which will -of course- be out every single day, except that one day when I'll be inside sorting papers.
By the way, today on the train there was a small boy -I guess maybe 7 years old, who was taking the train all by himself. He had a mighty cozy arrangement with Donald Duck magazines, candy, Ipod etc. When I got on, he was on the phone with his Mommy, excitedly telling her how he had managed to buy a soda from the vending machine, which didn't give change so he had to find just the right coins, and Mommy, guess what, just when he got on the train he bit into his apple and his loose tooth came out!!! Wasn't that just crazy! And how would the tooth fairy find it now, did Mommy think the tooth fairy knew he'd gone to Grandma's? And not to worry about him missing his stop because he had a map of the rail network and was counting stations and now there was just 3 more to go. Pure delight. I'm sure he's going to have a wonderful time at his Grandma's. Equally sure the tooth fairy will find him.
Wonder how much a tooth brings in these days?
2 comments:
man kan kommer lidt olie på hænderne når man former brødet et råd fra faster 1 .jeg glæde mig til at få lov at smager næste gang der er bagedag .
Jeg tror nok, Kagedåse nr. 5 engang forklarede mig, det er fordi soen ikke er varm nok så. Lad den stå ti min ekstra, før du hælder dej i næste gang! Og husk at gøre den våd først osse!
Uhmmmmbrød!
Post a Comment