Thursday, 28 January 2010

Blogleg

Klidmoster taggede mig i en blogleg for et par uger siden. Den gik jeg og gumlede lidt på, for dels er jeg aldrig blevet tagget før (beæret!) og dels var første punkt "tre ting jeg husker som var det i går".  Og der er ikke meget, ud over altså selve i går.  Ikke at jeg er glemsom eller noget.  Det var bare Indre Helga (den über-ordentlige nazist som sammen med flere andre personligheder residerer i mit indre) som mente, at det skulle være skelsættende begivenheder á la Klidmosters, og så blev jeg helt skriveblokeret.  Men Helga tier stille i dag - det kan man også se på det lille hjem, som ikke er heeeelt propert lige for tiden - og så må man benytte sig af det.  So here goes.

3 ting jeg husker som var det i går

1. Ingen datoer, thi lige præcis der er jeg faktisk glemsom.  Men den første gang, jeg mødte min svigermor, var faktisk en meget stor oplevelse.  Kæreste er fra Iran, og jeg er dermed velsignet med en svigermor som bor 3000km væk. Det kan have sine fordele vil nogen mene.  Sidste efterår skulle hun besøge os for første gang.  Det var  5-6 år siden min kæreste sidst havde set sin mor, og det var bare fireworks af lykke lige dér i ankomsthallen i Kastrup.  Og så skulle jeg sige hej til det væsen, der skulle bo hos os i 3 måneder.  Hun er ye high (= Kylie Minogue-agtigt), totalt tørklædefri både bogstaveligt og mentalt, den sejeste kok, og et ret fantastisk menneske. Jeg var lidt bange for om jeg kunne klare at have en person boende så længe, territorial som jeg jo er, men tiden fløj bare afsted.  Hun er typen som køber én pakke kylling på tilbud, og før man har set sig om har hun inviteret naboer i hobetal på besøg og står og kokkererer til 20 personer. "Det rager æ widt" siger min jyske far, og det er også hendes filosofi tror jeg. 

2.  Sifrouladens 2. konditorisøndag.  Der var intet i vejen med den første, men ved den anden skete der noget ganske særligt, muligvis kemisk.  Fireworks af sjov!  Nogen var gengangere fra første runde, andre var nye ansigter, og det var det skæggeste jeg havde prøvet længe. Ondt i maven fik jeg, men det var af grin - naturligvis IKKE fordi jeg spiste for meget kage.  Nu er Klidmosteren, Ibs Ordnings, Pernille nu-med-blog, IntimstrikkerKarin, Signe madøre, og rouladens Schwester stamgæster om bordet. Senere er også en Strid wannabe-fynbo kommet til.  Efterhånden er vi så mange der kræver fast plads, at det er voldsomt svært for Sif at møde nye mennesker på den måde, thi hun haver ikke så mange stole.  Somme og visse (ikke i dén kreds) gør en dyd ud af at undgå tøsefnidder; jeg må sige at jeg synes det er af største underholdningsværdi!

3. Engang for mange år siden, da jeg for en gangs skyld var på London-visit. Alene.  Og havde brugt £36 på at komme ind og se en musical som hed Bombay Dreams.  Man skal jo absolut tale med fremmede mennesker når chancen byder sig, og de ellers virker venligtsindede, så jeg faldt i snak med flink fyr i stolen ved siden af.  Han hed Karthik og var indisk, men født i Dubai, og boede i Toronto, og det endte med at vi gik ud for at drikke en øl efter forestillingen, hvorefter vi endte på en mystisk bar ved Leicester Square. Her forefandtes et mini-mini-dansegulv og en DJ med hang til salsa-agtig musik, og for en enkelt aften forvandledes jeg til salsadronning, eller ej, salsaamatør-men-ved-godt-mod må man nærmere kalde det.  Det var sjaw!  Fireworks af energi, og jeg gik hjem til hotellet (alene!) på lette fjed da klokken var 5 om morgenen og fuglene sang, og gaderne for en gangs skyld ikke var proppet med turister.  Klokken 9 stod jeg op igen og drog til gudstjeneste i Tower of London, jeg er nemlig for nærig til at slippe slanterne for at komme ind, og hvis man skal i kirke er det gratis.  Så sad jeg der med 8-9 englændere, der så tydeligt var stamgæster og bedst mens præsten var i gang med nadveren kom hans kat spadserende op ad midtergangen, højlydt mjavende.  Hvor upassende at få et fniseanfald netop der, men de øvrige deltagere som var meget noble og havde stive overlæber tog det vældig pænt. 

3 ting jeg ikke kan lide

1. Jeg brys mig ikke om den "jeg-er-berettiget"-stemning som mange mennesker lægger for dagen når de færdes ude i livet.  Bad attytood, baaaad!
2. Fjolser i trafikken. Cyklister, som mener færdselsreglerne kun er et forhandlingsoplæg og i øvrigt slet ikke gælder for tohjulede, folk med barnevogne der maser sig frem, folk som ikke giver plads til folk med barnevogne, bilister som kører over for rødt, og i det hele taget alle dem der har så travlt at de ikke magter/gider at tage hensyn til andre. Gelinde, bitte!
3. Meget frelste personer. Ikke nødvendigvis af den religiøse type.

3 ting jeg kan lide

1. Andre mennesker. Sådan helt generelt. Nogen mere end andre, of course. Nye venner er en gave, også selv om de er af den forbigående slags. Og min søster er den bedste i hele verden! (og min mor. og min far. og min kæreste. og mine fastre. og, og, og)
2. Bøger! Jeg vil bare læse og læse og læse, til jeg har læst hele verden. Siger min søster.
3. At være alene hjemme.

3 blogs jeg besøger dagligt

Udover dem jeg kender, som blogger, elsker jeg også at læse følgende....

1. Blogsbjerg - hun skriver simpelthen godt
2. StineStregen - er ikke bare en tegneseriefigur
3. Hvæserier, holdninger og historier - ikketroende teologistuderende m/sjov mormor 

3 sange jeg hører lige nu

Ej den var svær. Jeg hører faktisk ikke ret meget musik, eller jo, det gør jeg, men det er mest radio eller hvad Kæreste nu sætter på. 3 artister/grupper, som roterer meget herhjemme for tiden er Morcheeba, Kings of Convenience, og Infernal.  Sidstnævnte gør mig lunkent tilpas, men de to andre er kræs.

3 TV-programmer jeg følger med i

Sorry. Det gør jeg ikke. Også dér har hukommelsen en liden brist; jeg glemmer det simpelthen.  Men hvis jeg husker det, ser jeg hvert eneste afsnit af Bonderøven, Camilla Plum (hvad hun nu har gang i på DR2) og som regel også Desperate Housewives (den er decideret sær, når man kun får hvert 2. eller 3. afsnit med...)

3 blogge jeg udfordrer:

Aaaaaj. Hvem læser med her?  Hvis I er 3, der læser dette her, så consider yourselves tagged! Læg en kommentar, så de utallige andre læsere ved hvor de skal hen nu. 

3 comments:

Ibs said...

Oh, that means me. Jeg læser jo. Og er enormt fnisende rødkindet beæret over, at jeg overhovedet er nævnt. Jeg kunne sagtens nævne den der konditorisøndag som skelsættende også, men nu har du jo gjort det, så jeg tænker mig om og finder på noget andet.
Oh yeah.

BTW - jeg elsker dine indlæg!

Klidmosteren said...

Hvor er jeg bare super glad for at du har oprettet en blog - du skriver jo ganske fantastisk!

Og hvor er det fedt at du mødte op og blev en dejlig kagedåse. Me loves you :-)

TBS said...

*glæde*