Thursday, 14 October 2010

Fordoms-Per

OK, jeg blogger ikke ligefrem i en jævn strøm. Tavshed i dagevis, og så kommer der lige 2 indlæg på en dag. Men der var lige en ting, jeg skulle spørge om:

Har du også fikse idéer om hvilke personligheder der hører til hvilke navne? Idéer, som i øvrigt kan ændres på et splitsekund, hvis du møder en dejlig person som tilfældigvis har et "øv-navn"?

Det er lidt et minefelt at begive sig ud i, for selv om man mener at vide sig på sikker grund, når man f.eks. udnævner Kirsten til at være et rigtigt tante-navn (jeg havde en tante Kirsten og kender ikke rigtig andre af det navn - ergo er en Kirsten en tante inde i mit hoved) - så viser det sig straks at ens barndomsveninde som man ikke liiige har talt med i et stykke tid har fået en yndig datter, som skal hedde....Kirsten.

Ikke desto mindre vover jeg pelsen nu. For i dag gik jeg igennem en fodgænger-tunnel, som var overmalet med graffiti. Og næsten samtlige tags var navnet BERIT.

??!? 

Et enkelt sted havde den maleglade dame sågar spraymalet en opfordring nede på asfalten:
Kill Nazis
       - BERIT

I may be missing something here. Men i mit hoved går Berit'er generelt ikke rundt med spraydåser i håndtasken.

2 comments:

Klidmoster said...

Well, jeg kender en Berit der er en værre sokasse. Hende kunne jeg levende forstille mig med mindst en sprayflaske i håndtasken! :-D

TBS said...

Jeg luftede navne-personligheds-teorien på arbejdet forleden. En kollega skød den prompte ned: "Dét er simpelthen det værste pjat, sådan tænker jeg aldrig" *plaf*
Jeg spurgte så, om vedkommende generelt så en graffiti-sprayende (muligvis hood-klædt) person for sig, hvis jeg sagde Berit. Aber nein. I rest my case.

Så det er da nok "din" Berit der huserer. For alle de andre Berit'er er på kontor, eller efterløn.