Thursday, 14 October 2010

På røven

Jeg er fattig i denne måned. Bliver det også i næste måned. Og december med (gyse). Dermed pr automatik også i januar.  Er der flere her, der er stemt for at gå direkte til februar, som i et kæmpemæssigt Matador-spil hvor vi måske endda får en præmie for at passere Start?

Ej. Det mener jeg jo ikke. Så ville vi jo gå glip af Halloween! Jack o'lanterns, pumpkin pies, hekse og skeletter, og nogen kager som (hvis opskriften i Idényt ellers holder hvad den lover) ligner afhuggede fingre.  Og Mortensaften! Med and forklædt som gås!  Og Thanksgiving! Som slet ikke er dansk, og jeg er slet ikke amerikansk, men jeg kender da nogen over there og mere undskyldning behøves ikke. Nu med and forklædt som kalkun.... Vi ville også gå glip af JUL, og især hele den hyggelige optakt med kagebagning, adventskrans, udendørs juletræer, andesteg uden forklædning.....så nej. Jeg mener slet ikke, at jeg vil springe årets sidste måneder over.  Bare glem det.

Hvad jeg derimod ville sætte stor pris på, er en liden lottogevinst, uventet bonus på arbejde, eller noget i den stil. Hvem vil ikke det, men lige nu ville det falde på et mere end almindeligt tørt sted. Og nu skal I ikke blive bekymrede og tænke, gud nej, er hun i Ribers og skal hun flytte i ghetto, og får vi slet ingen gaver fra hende i år. For jeg har jo en bette buffer i madrassen, mærket I alleryderste grimmeste worst-case-scenario mareridtsagtige nødstilfælde. Og den røres der ej ved. Heller ikke til jeres gaver.

Men efteråret 2010 er et lidt uheldigt sammenfald af ferierejse, gode venners bryllup, boligudgifter, en heftig bilreparation, og et par andre ting. Så jeg er nødt til at tænke over, hvad jeg bruger mine penge på, i stedet for at bruge først og tænke bagefter.

Og ve' I hva'; det er slet ikke så usundt endda. Det er en øvelse i, hvor lidt 2 voksne egentlig kan klare sig for - - eller måske bedre formuleret, det er en øvelse i hvor lidt 2 forkælede forbrugere vil lade sig nøjes med. For de to ting er bestemt ikke det samme. Og hvor jeg tager mig selv i at stirre længselsfuldt efter colaerne henne på Statoil, så oparbejder Kæreste en længere og længere liste med musik, der skal erhverves Når Han Bliver Rig Igen (hah!).  Det er også et midlertidigt farvel til de fleste øko-varer, hvilket er træls når man er semi-frelst, men altså. Vi overlever da nok alligevel. Undskyld ko! Undskyld gris! Det blev en mindre bryllupsgave end bedsteveninden egentlig fortjente; til gengæld var den så fint hjemme-dekoreret som kun Tine, 4.A kan præstere.  Og de gæster, der kommer på besøg, får en jättefin pizza i stedet for bøf.

Indre Erna (efterkrigsbarnet) gnider sig i hænderne og tager det som en udfordring. Indre Lecia vånder sig, fordi hun virkelig trænger til en martini-aften. Og Indre Helga har midlertidigt taget bolig i min søster (hvor der er mere orden på sagerne lige pt)

5 comments:

Klidmoster said...

Jeg får en fremragende ide´: din fødselsdag kan vi lave om til sammenskudgilde som jeg koordinerer. Så skal du bare stå for lidt kaffe og kage + evt dessert - så kommer vi med resten som bliver en overraskelse. Hvad siger du til det?

TBS said...

Åh dit søde søde menneske :-) Men jeg laver faktisk glimrende pizzaer he he

Jeg ville synes det var skønt hvis der kom en Klidmostersalat (med røde bønner eller butter beans, hvis man må stille krav) - men vil så nødig øve vold på din bestikskuffe (altså, skeerne). Thi der er jo en meget vigtig event 18/12, hvor din koordinering og dit håndelag er direkte nødvendige!!

Klidmoster said...

Hjemmebagte TBS-pizzaer lyder også fremragende. Top - jeg smækket et par salater sammen. Røde bønner, feta og noget andet hejs :-) Du må endelig sige til hvis der er andet jeg kan hjælpe dig med, iggå?

Bare rolig, jeg skal nok spare på de dyrebare skeer til Kagedåsernes julefrox. Der skal I forkæles helt vildt!

TBS said...

Det er lige før jeg allerede tvangsfantaserer om sylte... men især LEVERPOSTEJEN! og RÆVESOVSEN! og RØDKÅLEN!!! uh der er længe til december :-)

Du er altså en dejlig én!

Klidmoster said...

Jeg lover at lave sylte! I år laver jeg endda også selv senneppen til :-)

Leverpostejen har Signe vist råbt dips på at lave i år - og det skal hun ha' lov til. Men jeg laver gene en omgang du kan få med hjem i fryseren ;-)

Rævesovs og rødkål skal der nok blive - i rigelige mængder!

Åh, så sød du er - og dejlig også. Møs