Saturday, 25 February 2012

Om umådeholden begejstring

Kan I huske, da Steve Irving Irwin (tak Ibber) døde for nogle år siden? Farvel til verdens mest entusiatiske naturvært på TV.


Well, han har fået en mere end værdig arvtager- endda lige her i vores Danmark! Er der nogen af jer, der har set DR's "Bidt af Naturen"? Hvis ikke, er det noget man bør unde sig selv. De ligger stadig på dr.dk og hvis man har en indre gråvejrsdag, er dette et af de bedre midler. Man kan ganske enkelt ikke undgå at blive glad og munter, når værten Morten DD (ikke i familie med Erann) næsten kortslutter i en ustyrlig begejstring over hættemågens vingefang. Med kikkerten dinglende om halsen springer han i programmerne rundt og fortæller jublende om alt fra fugletræk til småbittebitte larver. Det er fryd og solskin for alle licenspengene, I promise!


I dag fandt jeg ud af, at han også skriver artikler - så I får lige en smagsprøve:


[...] da jeg efter en god 100 meters spurt nåede frem til åstedet, åbenbaredes ganske rigtigt en gråvinget måge. Fuglen, der med sin skrutryggethed, et beskidt hoved, og knald-lyserøde ben sætter et helt nyt bundniveau for mågers udseende, kommer fra det nordlige Stillehav og er helt ekstremt sjælden i Europa, hvor den kun er set en lille håndfuld gange. 
Fra artiklen "Kunsten at fodre måger" i Vejle Amts Folkeblad 25. februar 2012


Jamen, er det ikke bare fantastisk formuleret?  Dette er helt klart en mand, der bør stiftes nærmere bekendtskab med! Google fortæller mig, at han er naturvejleder og museumsinspektør ved Naturhistorisk Museum i Århus. Når jeg engang er færdig med cirkus flytning (og med at ligge på sofaen - det er nemlig hvad jeg har nået i dag, trods alle gode forsætter som beskrevet i dagens første indlæg. Brødet blev dog godt, og er stort set spist.  Jeg skyder skylden på PMS - både for at jeg ikke har lavet en skid hele dagen, og for at brødet nærmest var pist verschwunden 8 timer efter det var kommet ud af ovnen), så skal jeg på Naturhistorisk.


Det er vel heller ikke for tidligt at gøre det, efter 10 år i Århus, hvor jeg af uforklarlige årsager hverken har været dér eller på Steno Museet. Hvor umådelig typisk!

5 comments:

Ibs said...

Han er ALT For vild, mand! Han tager entusiasme til et helt nyt level.

...men du... Irwin, sgu da! ;)

The Blogless Sister said...

Tak - er rettet NU! Det kunne jeg da ikke lige huske, at han hed :-)

pernille said...

Er DD kommet på tv!
Morten har altid været smittende i sin natur viden og begejstring.
Tak for henvisningen.

Signe said...

Naturhistorisk museum er det hyggeligste museum i Århus (ja, med bolle-å). Desuden koster det stort ikke noget at komme ind, og for en tier ekstra kan du få et årskort...

The Blogless Sister said...

@Pernille - yes, det er faktisk et stykke tid siden programmerne blev vist. Jeg så en udsendelse om hvepsevåger (mener jeg det var) - det var simpelthen fantastisk! :-)

@Signe - det er så pinligt at jeg aldrig var der mens jeg boede i Århus...