Monday, 1 July 2013

Skrid, lukket fest


- Forstår 2½-årige det koncept? Jeg tror det nok. Og jeg tror måske, jeg (aldeles uforvarende,, naturligvis) er kommet til at lære Hitteniecen det.

Da hendes mor kom ud for at gøre os selskab på bagtrappen lørdag aften (jeg trak frisk luft og pimpede rødvin; Hitteniecen skålede i vand og pillede ved blomsterne) var velkomsthilsenen i hvert fald "gå ind til far i køkkenet". Og døren blev lukket meget bestemt.  Hvorefter vi fortsatte den lukkede fest.

Walla, jeg sværger. Det var ikke noget, jeg fik hende til. Men det fik mig da til at føle mig umådelig Beæret & Udvalgt.

I øvrigt fortsætter hun ufortrødent med at begejstre mig. Søndag blev jeg vækket ved at hun klaskede en bog ned i min pude og forlangte fælleslæsning. Handlingen er godt  nok ikke sindsoprivende - det er en såkaldt "snakkebog" med billeder af ting, hvor navnet på tingen så står nedenunder.  Lidt sær, synes jeg faktisk. Der er et billede af det, jeg kalder en sparkedragt. "Bodystocking" insisterer bogen på at kalde det. Et par sider længere henne er der så et billede af det, jeg (sikkert helt forkert) kalder en sparkedragt med lange ben. "Lang bodystocking" står der under dét billede.  Glimrende ord, naturligvis. Står godt til "traktor" og andre ord som typisk optræder i små børns ordforråd.

Så sad vi der og læste nok så hyggeligt om gaffel (gappe), puslespil (fussebill) og kommode (kemuij). Og så nåede vi til billedet nedenfor.  Hvorefter Hitteniecen peger begejstret, og siger BØGER!!!

Ja ja. Jeg ved godt, at der står "reol" nedenunder billedet. Men jeg er altså ikke den, der retter hende i dette tilfælde.

Lang bodystocking, my ass.

1 comment:

Ibs said...

Ægte bogglæde kan aller holdes neje!