Thursday, 22 July 2010

Det' mig dar kører her igå!

Altså. Nu ved jeg faktisk ikke om Århusianere (natives såvel som tilflyttere) er lidt mere RÅ end resten af landet. Men her, efter 10 år som tilflytter, har jeg gjort så mange TrafikObservationer, at jeg mener mig berettiget til at konkludere følgende:

  • Hvis du er på cykel, og du kan se at det særlige lille cyklist-trafiklys er grønt, må du gerne køre over. Når det lille cyklist-trafiklys skifter til rødt, men der så er grønt for bilister, så er det det "store" trafiklys du skal følge. Grøn bølge for the win!
  • Hvis du er på cykel, og du kører forbi et busstoppested, behøver du ikke at holde tilbage for buspassagererne. Det er DEM, der skal give plads til DIG! Dette gælder uanset om der er sådan en lille stribe fortov helt ude ved kanstenen eller ej.
  • Hvis du er buspassager, behøver du ikke at vige for cyklisterne, når du stiger af eller på bussen. Det er DEM, der skal give plads til DIG! Dette gælder uanset om der er sådan en lille stribe fortov helt ude ved kantstenen eller ej.
  • Hvis du er i bil, behøver du ikke at bruge blinklyset før du er kommet ind i højre-,  hhv. venstresvingsbanen. Det er først dér, de andre ikke længere selv kan gætte hvad du har tænkt dig at gøre.
  • Når du så er i venstresvingsbanen, og der er blevet grønt-rødt-grønt-rødt hele 2 gange uden at du er kommet over, fordi der er meget trafik, så må du gerne køre over for temmelig rødt næste gang lyset skifter, for så fortjener du at komme videre. Uanset hvor mange tværs-kørende biler der så mener, at det da er grønt for dem nu.
  • Hvis du er buschauffør, skal du vide, at alene det at du blinker til venstre for at komme ud af buslommen, vil skabe plads i trafikken. Lidt ligesom Moses og det Røde Hav, bare bagud.
  • Hvis du skal ind i en bus, forenkler det tingene betragteligt, hvis du maser dig ind af den dør, de fleste passagerer skal ud af.
  • Hvis du skal ind i et tog - hvor det er samme dør for ind/ud - er det dem, der skal IND, der går først.
  • Hastighedsgrænsen på 70 km/t på den ydre Ringvej er mest ment som inspiration. Både 45 km/t og 95 km/t er helt acceptabelt.
- Må jeg i øvrigt bruge min ubegrænsede ytringsfrihed her på denne ufattelig populære blog til at fortælle den lastbilchauffør, som gav mig et thumbs-up og verdens bredeste smil i morges fordi jeg holdt tilbage for ham, at han reddede min dag og måske hele ugen? *TAK*

2 comments:

Vita said...

Brilliant observeret. Hahaha. Og alle dem der ikke har fattet det er jo bare nogle klaphatte, ikke ;-)

Klidmoster said...

Du har i sandhed fortjent titlen af Overobservatrice :-D