Friday, 25 May 2012

Glædelig pinse!

Yes, jeg er kommet hjem til hverdagen. Wheeeee - landede i Kastrup i søndags, tog toget, pakkede halvvejs ud (er nu kommet tre-fjerde-del-vejs), så sæsonafslutning på Downton Abbey (yay, de skal giftes), og zzzzzzzzzzzzzzzzzzz......


Nu har jeg så overlevet første hverdagsuge, pyha, og hvilket pragtfuldt vejr vi har fået!! Efter en hektisk uge var fredag faktisk ret stille på arbejdet - lige til den sidste time, hvor jeg var alene på kontoret. Så var det som om alle, der skulle ud at rejse i næste uge, kom i tanker om at mandag er helligdag, og telefonen ringede i ét væk. Men ud af døren kom jeg, og der holdt min Vogn med chauffør og co-driver, også kendt som Mor&Far. Vi skulle afsted for at hente Faster Aspargestyv, som skulle på pinsevisit.  Turen fra hende og hjem gik ad snoede og ukendte veje - hvad der normalt tager en lille time lykkedes det os at få til at vare 3 timer ved at anvende de kendte og yderst succesfulde navigationsteknikker "gad vide hvor vi kommer hen hvis vi drejer her" og "næh, den by har vi aldrig været i før".


Det er de bedste ture - og seriøst, når Danmark er så dejligt som det er lige nu, så forstår jeg næsten ikke, at man vil holde ferie andre steder.


Næsten ikke.


Men det var altså spændende - vi kom fx forbi Rye Flyveplads - den ligger oppe ved Ry, eller rettere sagt, der  den, for der er ikke meget andet end græs tilbage, men der er nogle bunkere og lidt betonvej - tænk, jeg anede ikke at der havde været en flyveplads der. Tyskerne brugte den under 2. Verdenskrig, men den var nu ikke vildt vigtig for dem - og før krigen var der faktisk ruteflyvning; man kunne komme til HAMBORG derfra! Ruten gik København-Aalborg-Silkeborg (som flyvepladsen hed dengang)-Esbjerg-Hamborg. Det er da spændende at vide! (knus, nørden)


fra wikipedia


Det Danske Luftfartselskab blev efter krigen til den danske tredjedel af SAS - det er OGSÅ godt at vide!  SAS har i øvrigt mistet 2 af sine nærmeste partnere i Skandinavien her i maj, da først Cimber Sterling og dernæst Skyways indstillede flyvningerne.  Begge selskaber fløj passagerer fra mindre lufthavne ind til SAS' hovedlufthavne Kastrup og Arlanda (ikke så meget Oslo), og begge medførte en del ekstra arbejde for yours truly, da de drejede nøglen om.  SAS har det også lidt svært, men altså - jeg synes faktisk, det er et godt selskab. Nu har jeg indenfor ret kort tid fløjet både KLM og BA oversøisk, og jeg synes faktisk SAS er rigtig gode. Og så har de virkelig gode chokolademuffins, bare lige et tip.


en fantastisk hjemmeside med gamle
SAS-billeder - til fri (ikke-kommerciel) afbenyttelse!
Nu er jeg jo blevet sådan lidt forkælet, men jeg er simpelthen bare så utrolig lidt begejstret for Ryanair, som jo ellers åbner flere og flere ruter ud af Billund.  Jeg var på Sicilien sidste efterår, og da fløj jeg Ryanair fordi de havde en direkte rute - men fx. til London gør jeg mig store anstrengelser for at komme derover på anden vis (tip: flyv Sun-Air til London City, hvis du kan få en billet til en rimelig penge. Det er det bedste lille selskab vi har her i Danmark, der er RIGTIG mad ombord, is til dessert og en lille én til kaffen.)    Jeg checkede en Ryanair-billet forleden og hvad der startede med at koste 463,- tur-retur endte med at koste 889,- når man først havde tilføjet 1 stk. bagage (15kgs) og betalt gebyr for at få lov til at betale. Lægger man så Stansted Express'en oven i, cirka 300,- tur-retur, så er der pludselig ikke så stor prisforskel mere.


(Er du pingvin som skal på langfart, kan de i øvrigt også det: http://www.sun-air.dk/cms.cfm?nPageNo=59358 )


Disclaimer: jeg bliver ikke betalt for at reklamere for Sun-Air. Og jeg sælger skam en del Ryanair billetter på mit arbejde. Men spørger du, hvad jeg vil anbefale (og jeg ved godt, at det gjorde du ikke), så bliver det never-ever de irske gebyrgribbe.


Lånt uden tilladelse, men jeg ved de ikke bliver sure :-)
... Røg jeg lige ud af et sidespor der? Det gjorde jeg vist. Men nu holder jeg pinseferie, og vil ikke tænke på hverken flyselskaber, konkurser eller andet arbejdsrelateret. Jeg får gæster, så vil nok heller ikke tænke så meget blogrelateret. Men internetforbindelse ER bestilt nu (yay)
Skal du ud og se pinsesolen danse?


@ N ~ I'm back in Europe. Work has been keeping me busy - and it irks me, because the weather has been truly fantastic since I got back. Full sun and comfortable 81 degrees (F), and there I was, stuck in the office instead of outside, playing in the sun. But one mustn't grumble, and you know, it's good to have a job - especially one that I actually like, but more so on rainy than on sunny days.  This week saw the second of two regional airlines filing for bankruptcy, so there wasn't a lack of things to do.


Fortunately, this is a long weekend - Monday is the second day of Pentecost, and also the last of our (infamous/beloved/numerous) Danish public holidays for now.  Advent to Pentecost is the peak season of the church. They may want to consider spacing it out a bit more. (there are a couple of other things they may want to consider, too. but that's a different story).


Our trip to the US and Mexico was really great; I'll tell you all about it later. Just wanted to check in and say hi so you wouldn't think I'd just stayed over there.

1 comment:

Anonymous said...

hej med dig jeg har savnet dig med din blog jeg ved godt du er travl dame , god pinse vi ses nok hvis du skal med på pinsetur med leverposteg madder ?? kærlig hilsen faster