Tuesday, 1 January 2013

Til søens folk

Den blogløse fik ikke rigtig holdt nytårstale i går, vel? Det skyldtes, at hun holdt nytårsferie, og på det tidspunkt, hvor de formanende ord skulle nedfældes, lå jeg - så vidt jeg husker - ret mageligt henslængt med noget rødvin og sager, mens Andre Folk lavede mad til mig.Men jeg var faktisk lovligt undskyldt, synes jeg selv - thi jeg havde haft et af de der flip, kender I det, hvor alle de glimrende ting man har gået og købt i færdiglavet tilstand bare SLET slet ikke duer. Nix nej, hjemmegjort er pludselig det eneste saliggørende. Spørg mig ikke hvorfor; jeg får bare sådan en bonderøvskortslutning ind imellem.

Så jeg havde gravet en laks, som man siger. Og jeg vil ikke fortælle dig hvordan, for det kan du meget bedre læse hos den formidable kagedåse Signe lige HER, men det lykkedes faktisk ræddi godt, hvis jeg selv skal sige det. Og bonus: ingen blev taget af dage i forsøget, og der er her -24 timer senere- ikke indløbet nogen rapporter om dårlig mave; ergo succes :-)


Så prøvede jeg mig også på kransekage - den kiksede til gengæld en anelse, for det med at finde balancen mellem for mørk i bunden og lige tilpas på toppen, der nåede jeg bare aldrig rigtig hen. Men til ære for Tina, hvis opskrift det er (500 g marcipan/100 g flormelis/en æggehvide/æltes sammen og hviler koldt i en time/bages ved 220-250 grader i ca. 7 minutter) kommer der her et billede. Bemærk den meget autentiske glasurføring :-)

Spises kunne de i øvrigt sagtens; bunden bliver bare en anelse sejere i det. Og så smager de glimrende, når de indtages i selskab med en Spumante (fordi jeg er en tøs); indtaget direkte fra flasken, fordi der ikke lige kunne opdrives glas. SKÅL!


Men kom I godt ind i det, ellers?

Da vi stod på tærsklen til 2012, var jeg en af dem der heppede allerhøjest for at få det nye år ind ad døren. 2011 var et møg-år uden lige, med hjertesmerter, flytte-fra-hinanden, og folk der blev syge og døde. Det strakte sin væmmelige klo en anelse ind i 2012, for lige at runde sygdoms-og-død delen af, men efter det blev tingene bedre. Jeg kom tættere på min familie igen, mit lille hus blev færdigt (og indviet af Den Færøske Invasion), jeg blev glad for mit job igen, jeg købte min BIL, Søsterboblen drog på rejser viden om, og jeg mødte nye, dejlige mennesker som får lov til at følge med mig ind i 2013.

Og hvad forventer vi os så af 2013 her på bloggen?

Tja, bum. Faktisk står 2013 helt, helt åbent. Mit liv er godt, jeg er glad. Det skal helst bare blive ved sådan. Jeg vil gerne være (endnu) mere selskabelig end det lykkedes mig at blive i 2012, for eneboer-lykkelig som jeg er, så synes jeg selv det klæder mig utrolig godt at komme lidt UD. Jeg vil gerne tilbringe (endnu) mere tid i mit lille hus, som er blevet den dejligste Tine-hule man kan tænke sig (om end lidt rodet fra tid til anden). Og så vil jeg egentlig bare gerne være sådan en, som gør andre folk glade.

Men bortset fra det får 2013 frie hænder. Bring it on!

@ N ~ Happy New Year!  I hope you will have a wonderful 2013 and that it will bring you all the good things you could wish for.

Just over a year ago, I was over-joyed to see 2011 out the door. This New Year was different - I am very happy to to look back on a 2012 that fulfilled all my dreams (but really - 2011 wasn't a very hard act to follow).

So now - what would we like to see from 2013?  I'm pretty content, actually. I'd like to see the good things that started in 2012 continue into the new year. I'd like to keep trying to be the best possible version of myself (that, btw, is not a New Year's resolution. A daily struggle, more like :-)   So there is much, much less pressure on 2013. I am ready for just about anything, but hoping it will be good.


Dear World: Boldog uj evet! (and thanks for the language lessons)

x


2 comments:

Anonymous said...

SZivesen :)

Tinenaia Petersen said...

You make me happy!! :-)
Kun det bedste til dig i 2013, og altid.... Knuzz