Thursday, 11 June 2015

Stuff I did when I wasn't here, part 3: considered going vegetarian

Lad det være sagt med det samme: jeg synes meget bedre om Hong Kong end om resten af Kina. Hong Kong giver på en måde bedre mening i mit hoved når jeg bevæger mig rundt i byen, og lur mig om ikke det nok er kolonitidens aftryk der huer min anglofile hjerne. Inderst inde er jeg jo bare en elitær europæer.

Når det så er sagt, så lykkedes det mig stadig at få et par nær-gys-oplevelser ved mødet med et menukort...

@ N ~ you haven't really been to China if you haven't seen at least one menu with rather unusual items on it.  This time it was Hong Kong which I liked a whole lot better than mainland China (it's the elitist, anglophile European in me, I'm sure).  I still spent a couple of delightful moments pondering which delicacy to try before meekly opting for "just noodles with chicken please".

Mmmh, Saliva Chicken.
...or Drunken Pig?

Decisions, decisions...
Savlekylling eller beruset gris?


I'm guessing it was the Drunken Pig
that was out of service (but could 
definitely be mistaken here. It just
seems very likely is all) 
Jeg ved ikke helt hvad det var for
en ret, der var "out of service",
men det lyder da sandsynligt,
at det var den berusede gris

Hønsefødder og abrikoser
og lungen af en kyyyylling

Kom så, syng med børn!

PS . Det kan ikke udelukkes, at det
er lungen af en gris. Men kylling
passer bedre med melodien.


...but nothing beats this one from Beijing.
Face/Off
Intet slår dog denne her fra et menukort
i Beijing. Stop-Spild-Af-Mad folket
græder af lykke over den smukke
udnyttelse af hele dyret :-)


3 comments:

Malou Klidmoster said...

Orv, sådan et svinefjæs gad jeg godt smage :-)

N said...

I'm soooo with you on this...definitely noodles with chicken!

The Blogless Sister said...

@Klidmoster - why am I not surprised ;-)

@N - my adventurous tastebuds never seem to make it through Chinese immigrations :-)