Saturday, 4 June 2011

Kirkelig undren

Har været til begravelse i dag. Ganske langt ude i familien, så sidder ikke og græder snot ned i tastaturet, bare rolig. Får dog altid midlertidig spiserørskrampe når de bærer kisten ud *nejnejbarelidtforkølet*


Anyways, jeg kom til at tænke på noget, og hvis der er nogen kirke-kyndige blandt læserne hører jeg meget gerne fra jer. Baggrunden for min undren er som følger: da vi var færdige inde i kirken blev kisten båret ud og med hele følget i hælene transporteret ned til gravstedet. Sænket i jorden, af jord er du kommet osv - og efter jordpåkastelsen 3x3 bedeslag.


Og her kommer så det store spørgsmål:


Hvordan ved klokkeren (ringeren?) at det er netop NU, der skal ringes? Vi stod jo relativt langt fra kirken. Står han/hun lige udenfor døren med en teaterkikkert, så de kan se hvornår præsten er færdig? eller har præsten mon en mobil i lommen, så der kan sendes en sms (med ordlyden "nu") når det er tid?  Hvis ja, hvad gjorde de før mobilen blev hvermandseje?  


Kunne næsten ikke koncentrere mig om gravkaffen bagefter.


Er til gengæld blevet klar over at en af mine absolutte yndlingsting ved at gå i kirke er lyden af rebet, når de ringer med klokken.


Det kan man også godt undre sig over.

4 comments:

Pernille said...

Jeg vil meget gerne abbonnere på svaret til spørgsmålet der bliver stillet i indlægget, tak

Voksenmis said...

Jeg ved, at præsten i vores sogn har en fjernbetjening (til klokken)i lommen!

God søndag :)

The Blogless Sister said...

aHA! Det var interessant!! -men jeg må nok stadig støve en medarbejder ved den danske folkekirke op, og helst en med lidt historisk viden, så jeg kan finde ud af hvad de gjorde før fjernbetjeningens tidsalder.

Det var nu ligodt imponerende. Du bor ikke tilfældigvis omkring Gjellerup?

Ibs said...

Du sku ha været med til min tantes mands begravelse. Da satte jeg (ved et tilfældigt uheld, sgu da!) ild til en sangtekst på et vældig sørgeligt tidspunkt. Der var ingen, der kunne koncentrere sig om kaffen.