Tuesday, 8 March 2011

Pancake Tuesday

I dag er det hvide tirsdag. Bare så du ved det. Og i morgen er det askeonsdag.  Som er dagen før fasten (...overvejer lidt om man burde...)

På kristendom.dk har jeg læst, at man traditionelt spiste æggesøbe (lavet af æggeblommer, sukker, hvedemel, øl og mælk) med hvedebrød til. Mmmmmhhh!   Eeeej, så hellere en liden pandekage, for sært barn har mange navne og det er også PANCAKE TUESDAY i dag (2 sider af samme sag. Det er nok det pimpede internationale navn for Shrove Tuesday. Eller?)

Så jeg har da lavet pandekager. Efter min mors übersimple opskrift: 2 æg piskes med sukker, mel i til det bliver tykt, mælk i til det bliver tyndt, mel i til det bliver tykt, mælk i til det bliver lige tilpas. Jeg kan ikke huske om der skal salt i, nogen gange har jeg lidt i, andre gange ikke. Som regel smager jeg på dejen (daredevil that I am) og hælder mere sukker i. Og så skal de steges i en blanding af olie og smør, for så bliver overfladen lige som jeg vil have den.  (det er vist ikke en kernesund blog det her)


Ammenam. Spises stående ved komfuret. Eller med rigelige mængder is. Eller nutella og banan. Eller himbærmarmelade (ja, himbærmarmelade. Sådan staves det. Ifølge en dekoratør i Bilka.  Jeg vasker mine hænder...og tørrer dem med et hångklæde)

Og så har jeg overlevet de to første dage tilbage på arbejdet. I swearz, der er IGEN nogen der har byttet rundt på tasterne!!!  Skråstregen plejer da at sidde nede ved siden af .  -ikke?  De lækre kolleger har aftaget diverse goodies.  Og Lille Røde er blevet afløst af Midttrafik *hulke*


Today is called White Tuesday in Denmark. Because traditionally, we ate white food. A mixture of eggs/sugar/flour/beer/and milk.  With white bread. Which was probably quite fancy in the olden days, but sounds distinctly *blah* to me.  So, I'm celebrating White Tuesday instead. Also celebrating having survived the first 2 days back at work...... and taking the BUS to work instead of driving Little Red Car.

I had a lovely surprise yesterday, though.  My lovely colleagues had decorated my desk with flags and WELCOME HOME cards.  And of course, I didn't have my camera with me....

2 comments:

Ibs said...

Æggesøbe....what's not to like!?

Vi laver osse pandekager, jaaah! Skråt op med faste og kernesundhed, jeg sir det bare.

Anonymous said...

Pandekager er godt!
I Frankrig er det d 2 februar som er pandekagedag.
Hos os er det oftest bare søndage :-D

Faste.. hmm tja hvorfor ikke - men nok mere fra et sundhedsmæssigt synspunkt - ikke fordi man er kristen.