Saturday, 20 August 2011

Good times

Årets Blomsterfestival i Odense er i disse timer (lørdag kl. 22:30) ved at blive pillet ned og klargjort til at de blomsterelskende horder i morgen søndag kan kaste sig frådende over resterne og købe dem for en slik.


Behold, good readers, the Flowerfestival 2011 - theme: Nordic Mythology


Ye Olde Viking boat - with ye typicale flowren shields

Now, THIS is something Inner Erna (the little ol'
lady inside of me) wholeheartedly approves of:
the cabbage patch

Ask Ygdrasil -
The tree of life. At the top if it sits a hawk and
looks out over the world. In the Underworld, the dragon
Nidhug is gnawing away at one of its roots. At one
of the other roots is Mimer's Well where all
wisdom lies. The old Norse God Odin once left
one of his eyes at the bottom of the well.

Close-up #1

Close-up #2

Odin

...and Odin (Woden) with one of 
his wolves, Hugin or Munin

Close-up of Odin's cool but probably rather
heavy boots (but when you're an old Norse
god I don't suppose that bothers you)

Another old Norse god, Thor

Thor's hammer

The Midgaard Serpent - a giant serpent
so large that he surrounds the Earth and can
bite his own tail (which, as you can see,
he is doing right here in Odense - how
very fortunate!)


Odin's eye (at the bottom of Mimer's Well)

Pretty flowers - the swan in the background
is completely covered in flowers...

...except near the water, where ducks with
a sweet tooth are supplementing their diet

Floral heart

!
- and how it's made

Turen til O'ense var ellers ikke uden kvaler. Jeg opdagede nemlig, da jeg skiftede tog i Skanderborg, at jeg var kommet afsted uden læsestof!!! Argh! Alle dagens gratisaviser samt månedens Ud&Se var allerede sat til livs så krisen var total.  Heldigvis havde jeg lidt tid, så mig ind i DSB kiosk (ehm, sorry. 7-eleven) og kigge blade. Men så satte nærigheden ind, for alle de blade jeg havde lyst til at læse kostede 50-60 kroner. Så jeg kiggede over på boghylden, scannede titlerne og greb en der virkede lovende. De koster jo det samme, og jeg har før været heldig med sådan noget paperback-bladkiosk-chicklit. Men AK!!! Den var så ringe, at jeg var ved at kyle den gennem kupéen allerede i Vejle. Jeg er ellers ikke så kræsen, men den var virkelig irriterende skrevet; jeg blev ganske arrig. Så jeg shanghajede togstewarden og rekvirerede en stor chokolade og hvad han nu havde af læsestof - der kunne vælges mellem BT, EkstraBladet og Alt for Damerne; det var noget tyndt det udvalg men hey, glittede blade kan jo godt gøre en pige glad, så jeg investerede i sidstnævnte - og var næsten omgående ved at kvæles i apoplektisk raseri igen. Advarsel: ugens AfD indeholder en 4 siders artikel om Tina Lund og hendes (nu overståede) bryllup som åbenbart kræver ikke mindre end 3 outfits og flere dages fest (fed regning at føje til hans gæld som efter sigende ligger lige omkring de tyve millioner, sådan plus-minus). Og så var der noget modereportage og en af de der følelsesladede artikler om en dame der havde arbejdet alt for meget men så var blevet gravid og havde kvittet alt for at hellige sig sin nye Identitet som mor i Zen. Ajmenforsadden!!  

Tilbragte resten af togtur med at skumle over dårlige skriv (vel er der da noget der hedder det) samt ærgre mig over de skønne spildte kroner.  Det var lige før jeg drev toget frem ved egen damp.

Men så nåede jeg O'ense og skulle finde vej med en bybus, og det krævede så megen koncentration at jeg måtte droppe arrigskaben (er nemlig ikke så dygtig til busser som jeg er til tog. Der er al for megen kedelig forhistorie med at ende i den forkerte ende af fremmede byer sent om aftenen osv. osv.)  Samtidig mødte jeg dette par inde ved banegården, og hvem kan næsten være arrig når verden indeholder så umage par som dette!   (Ikke ligefrem hjemløse men jeg gætter på at de nok ikke betaler topskat)


Så nåede jeg endelig rejsens mål, og vel fremme kunne jeg så konstatere at den dygtige Hitteniece for alvor har lært sig kommunikationens kunst, og hvor sjovt er det ikke lige at iagttage et menneske der lærer alle mulige ting for første gang.  Efter kun 2 døgn i mit stimulerende selskab har hun således lært at tale farsi -hun kan sige "bah-bah-bah" (med aaah som i "arnbitter" og ikke fladt aaa som i "pandekager") hvilket er det man siger når maden smager godt, og jeg gør lige den uinteresserede læser opmærksom på, at hun ikke bare siger det i flæng - næh nej, som en lille papegøje siger hun det når jeg siger det, og således kan vi få megen god tid til at gå med at sidde som to gamle særlinge og lade samtalen gå i ring:

"maden smager godt"
"ja det gør den rittignok"
"ja den smager dejlig"
"ja det er sørme god mad"
"ja det må man nok sige, ih det er godt"
(fremstår for tilhøreren som "bah-bah-bah"  "bah-bah-bah", ooooog gentag :-)


@ N ~ as you can see, I've been to the Odense Flower Festival this weekend. You can see the pics from last year here. The rest of the time I've spent in conversation with my friend's 7-month old, who has learned how to say "mmmh, that tastes really good" in Farsi - you can learn it too; it's "bah-bah-bah". We spend hours like to eccentric old ladies, constantly re-affirming each other that this was indeed very good food. Brilliant conversation!


2 comments:

Archaeogoddess said...

Always when I remember to bring something to read, the Spawn stays awake and I end up occupied. But when I don't bring something to read she passes out and sleeps for hours and I'm left twiddling my thumbs. But I refuse to spend 50 dkk or more on a magazine. Even to "practice" my Danish. I'm always tempted by BoBedre and then I end up bitching about how much I hate modernism and who the hell paints their floor WHITE? Do they not have children? Do they not intend on ever having a child over?! Argh, the humanity!!

The Blogless Sister said...

I know - and I always have these visions of cupboards that just BURST open as soon as the photographer is out the door.

Except of course at that apartment Oprah visited in Copenhagen. Where said cupboard was the children's room, apparently. Double argh!