Saturday, 29 January 2011

Midwest Trivia

Kig på kortet nedenfor. Grænsen mellem Missouri og Arkansa/Tennessee har et sært forløb i nederste højre hjørne.

Det hjørne kaldes The Bootheel - og grunden til at den ligger i Missouri er følgende:

Da staten Missouri skulle oprettes var det meningen at den sydlige grænse skulle være helt lige, i forlængelse af grænsen mellem Kentucky og Tennessee. Men en mand, som ejede en del jord i det område havde aldeles ikke lyst til at være en del af Arkansas hvor de var wilde og gale allesammen, så han lavede et imponerende stykke lobbyarbejde (en eufemisme for bestikkelse? who knows) så grænsen i området mellem the Mississippi River og the St Francis River lige røg ca. 50 miles sydpå, hvorefter den fulgte den planlagte linie.

Er det ikke sjovt at vide?

Dagens 2. interessante fakta: I morgen er det Kansas' fødselsdag (hurra hurra hurra). Staten blev indlemmet i Unionen den 29. januar 1861. Derfor har vi i dag fået kage på kontoret, indkøbt af en kollega som kommer fra Kansas.


Kansas kaldes THE SUNFLOWER STATE (Missouri er THE SHOW ME STATE), derfor naturligvis med gule kanter og fine solsikker på.

The Arkansas River løber gennem Kansas men på dét stykke udtales det som det staves, i modsætning til resten af vejen, hvor det udtales Arkansaw.

Og endelig, dagens 3. trivia:

Jeg har udviklet en beklagelig forkærlighed for Poptart med S'more flavour.  *suk*

1 comment:

Ibs said...

Yum, Poptarts!


The show me state!??! Show me what? The money? Your ass? WHAT?!

Oh well.

Tosset med navngivningen af Arkansas River! De ér jo wilde og gale alle sammen!