Sunday, 16 January 2011

Ryyyygsenschmertzchen und diskusprolapsen

OK, måske ikke ligefrem diskusprolaps, men jeg har i hvert fald lavet et eller andet virkelig forkert med min ryg, og det gør ondt, og gode venners befamlende hænder og/eller spændstige massageapparater (af den artige slags! Get your mind out of the gutter!) har ikke kunnet afhjælpe det, der efterhånden begyndte at koste nattesøvn.

Så afsted til fysioterapeut. En venlig mand, som godt nok er noget vindtør, men jeg skal jo ikke kigge på ham - bortset fra hans sundhedssandaler, som jeg kan beskue gennem det hul i massagebriksen som giver mig de der dejlige mærker i en oval rundt i ansigtet. Han er i det hele taget sådan lidt sundhedssandal-agtig i det, og derfor fik jeg også virkelig dårlig samvittighed da jeg, ganske uden at tænke mig om, forleden udsatte ham for følgende ordveksling:

Mig (i forsøg på at være sådan lidt haha-morsom mens
manden bearbejder mine myoser): Ja, det må vist være min mørbrad den er gal med

Sundhedssandalen: Nej, mørbraden sidder ikke dér. Det er din filet.

Mig: Guuud, og her gik jeg og troede at filet'en sad et helt andet sted på kroppen!

Sundhedssandalen (afbryder massage i brøkdel af sekund): .....

Sundhedssandalen: ......

Sundhedssandalen: tø-hø

Mig (inde i hovedet): Flot!  (og herefter:)  Tager han mon pis på mig? Er der noget på menneskekroppen, der hedder hhv mørbrad og filet?  Heldigvis skulle jeg ikke vente længe i uvidenheden; jeg kunne lørdag konsultere (kommende [risvin]) Doktor Snuskedusk; hun har ikke haft om det i anatomi, og den encyklopædiske Klidmoster visualiserede lige en af de der gastronomisk-kort-over-koen plakater for sig og mente, at Sundhedssandalen nok havde fat i noget rigtigt, når han kaldte det filet'en. Altså, en Sundhedssandal med humor. Slet ikke ringe.

4 comments:

Signe said...

Det var sjaw - både at få fortalt og læse om :-)

Steffrmort said...

Der er ikke noget der, sådan direkte, hedder mørbraden på os mennesker. Men en del af M. iliopsoas kan faktisk godt kaldes for "mørbraden" på os. :o)
Det er M. psoas major som, ligesom på slagterkvæg, er en aflang muskel som sidder fast i lænden og løber ned og sidder fast i hoften.
Så har han masseret dig i lænden, hvor du jo har problemer ;o), så har han rent faktisk haft fat i din mørbrad på et tidspunkt. :o)

The Blogless Sister said...

Det er altid godt med lidt latin i kommentarfeltet :-) Efter at have tænkt lidt over det, og googlet sådan et udskæringskort over køer, har jeg nu fået lidt noia over om han en dag kommer og siger at det er TYKSTEGEN den er gal med.

Eller KLUMPEN.

*gyse*

Anonymous said...

Hørte faktisk så sent som i går aftes en pilateslærer omtale mørbraden, som vi åbenbart træner ved visse øvelser.....
Og det var der omkring lænden.

Så fremover kigger du på udskæringsplakaterne i bilka, og fortæller at det er nakkekammen der smerter ;)