Monday 5 December 2011

Juleblog, 5. december

Dagens udfordring: "noget du har bagt". Something I've baked. Etwas ich...ehm, im Ovn gebrennt habe. Quelque chose que j'ai *pouf!!!* (mon-Dieu-qu'est-ce-que-cest??!) dans le four.


Lige nu har jeg jo primært bagt det famøse peberkagehus, på hvilket der i dag er holdt en slags rejsegilde, eller i hvert fald er vægge og gavle nu kommet op. Jeg vil lade selve mesterværket være en syrpriise, så i stedet kommer en lille småkageopskrift.


I år har jeg indtil videre ikke fået bagt nogen julekager, men i weekenden skal jeg til julefrokost nr 2, denne gang hos Hittemissen (eller, teknisk set hos Malene, men altså) og når vi er vågnet om søndagen, er det planen at bage en liden omgang julesmåkager.


Sidste år bagte jeg dem her - jeg ved ikke rigtig hvad de hedder.  Man bruger


250 g mel / 2½ cups all-purpose flour
100 g sukker / ½ cup caster sugar
200 g usaltet smør / 1 3/4 stick un-salted butter
Din yndlingsjulemarmelade, evt. med lidt julede krydderier rørt i / Your favourite jam; you can spice it up with a bit of cinnamon or other Christmassy spices if you like
2 hjerteformede småkageforme i forskellige størrelser / 2 heart shaped cookie cutters, different sizes
                                                                     (thank you, onlineconversion.com :-)


Rør det hele sammen til en dej, som lægges på køl i et par timer. Rulles ud (med lidt ekstra mel for ellers klistrer det helt vildt) og stikkes ud - der skal bruges 2 store hjerter til hver kage, og i midten af det ene skal der stikkes et lille hjerte ud, hvilket er lettest at gøre når de er anbragt på bagepladen. Mht bagetid kan jeg ikke helt læse, hvad jeg har skrevet - helt sikkert i 10-15 minutter, men det ser ud som om der står 160 grader C. Det lyder da ikke af ret meget?? Nå, hvis de stadig er helt blege og sære efter et kvarter, så skal der skrues lidt op. De skal ikke blive brune, men gyldne og hyggelige. Når de er kommet ud af ovnen og er kølet lidt af, lægger du et bløp marmelade i midten af det "hele" hjerte, og så lægger du det med hjertehullet ovenpå, så det ligner mesterværkerne på billedet herunder.

Mix all ingredients to a fairly firm dough. Place it in the fridge for a couple of hours. Dust worktop with flour, otherwise it will stick and you will go crazy, and roll out the dough.  Use the larger of your cookie cutters to cut out the cookies - make sure it's an even number, as they go together 2+2. Transfer to baking sheet and then take the small cookie cutter to cut a heart shaped hole in 50% of the large hearts. See? Bake in oven for 10-15 minutes at possibly 325 degrees Fahrenheit. Unfortunately, there's a splodge in my notes right there, so I'm a bit unsure. If they haven't turned a nice golden colour after 15 minutes, turn the oven up a bit.  When they're baked and have cooled off a bit, place a little blob of jam in the center of the heart that does not have a hole in it, and then place the other heart (the broken heart, *sniffle*) on top of that and sandwich it all together to resemble masterpieces below.





2 comments:

Ibs said...

Se, opskrifter fra Tuberlulosen er fabelhaft. Upræcis i angivelse af bagetemperatyr, men til gengæld så præcis i angivelse af marmelademængde. Bløp. I love it!

The Blogless Sister said...

Ceci n'ëst pas en madblog, men jeg er så glad for, at der er et (trofast) publikum alligevel :-)