Saturday, 19 February 2011

Indre Erna's amerikanske drøm (eller, hvad dette land gør ved mig, part II)

Det er længe siden Indre Erna for alvor har været på banen. Hun blev lidt udkonkurreret af Indre Lecia i december, hvor jeg havde så mange fridage og sagtens kunne drikke portvin midt på eftermiddagen (ahem...)  Og i hverdagen har Indre Helga det med at tage over, spørg bare Kæreste.  Det har ikke rigtig været havesæson, og jeg har heller ikke været så meget i køkkenet, så hun har haft lidt trange kår, Erna.

- For de af jer der ikke kender mig privat, eller ikke har læst med så længe, kan jeg berette at Indre Erna er en little ol' lady som bor inden i mig.  Hun er nok i starten af tresserne, i hvert fald drømmer hun lidt om at gå på efterløn. Så vil hun bruge al sin tid på at nusse rundt og grave have, plukke blomster, bage småkager og sylte blommer. Hun har det mere end almindeligt svært med folk der afslutter hilsner med KNUS selv om de ikke kender hende, og ender uvægerligt med at afslutte sine egne beskeder "med venlig hilsen". Også pr sms. Det særlige sms-sprog med diverse forkortelser behersker hun ikke; d r mgt forvrnde fr hnde nr hun modt sms m kreatzive forkrtlsr.  Hun elsker Bonderøven, Søren Ryge, Brødrene Price og Camilla Plum og mener, at 20:30 er et helt acceptabelt tidspunkt at gå i seng på. Også om fredagen.

Indre Erna holder meget af USA. Ganske vist finder hun deres highway- og Interstate-sammenfletninger noget overvældende, men det er dejligt at køre tur, og så er der så utrolig mange ting, der nærmest er skræddersyede til hende.

F.eks. bladhylderne. Hvor hun finder blade som Country Living, Southern Living og Midwest Living. Og Martha Stewart Living! Al mulig Living!!  Uh,  som hun har svært ved at styre sig, især omkring den tid af måneden hvor de nye blade kommer ud. Det kommer til at koste dyrt i kuffertkapacitet, for med hjem, det skal de. Om ikke andet, så fordi Hittemissens far (ja, far - han er et dejligt alsidigt menneske) også kan li' at læse dem. Erna holder til gengæld meget af at læse hans blade (Gartnertidende og Jægerbladet).

Så er der hobbybutikkerne. Og den amerikanske tradition for quilts. Indre Erna drømmer om at tage en ægte håndlavet quilt med hjem; heldigvis er hun praktisk anlagt og økonomisk bevidst men det betyder desværre at den drøm ikke kommer til at gå i opfyldelse med mindre hun falder over noget godt i en genbrugsbutik.


Eftersom hun har noget mere tid til sig selv end derhjemme og er stor fan af at lege Lille Hus på Prærien har hun desuden som nævnt knækket hæklekoden, eller i hvert fald en af dem. Efter intensive lektioner (først fra Håndarbejdskagedåsen, dernæst fra hhv Mor og Tante Henny) og de første lettere mislykkede forsøg jeg præsenterede forleden er det ikke uden stolthed hun jeg hun JEG kan præsentere

En KLUD!


Sidst men ikke mindst er dette The Land of the Ball Mason Jars. Indre Erna elsker dem. Walmart har dem i 12-packs og det er lige ved at jeg efterlader en del af mig selv (gæt selv hvilken) foran reolen når jeg går forbi aisle 22 hvor syltegrejet kan købes. Til sidst overgav jeg mig, og købte 1.Hvad man dog ikke gør for at holde sine Indre Personligheder glade. Men det er da pænt. Og hyggeligt.

Jeg må hellere hækle noget jeg kan pakke det ind i, så det ikke går i stykker på vej hjem...

English summary, so Nicole knows what on earth I'm on about: this post is about Erna, who is the little ol' lady who lives inside me (next to Inner Helga (ze Christmas Nazi) and Inner Lecia who is the Martini drinker; you've met her). Inner Erna prefers to spend her days gardening or baking cookies, and thinks 830PM is a perfectly acceptable bedtime, even on Fridays.  She loves America, because she adores American Quilts, Martha Stewart Living, and Ball Mason Jars. Since I've been here, she has taught herself how to crochet because to her, this is all a big game of Little House on the Prairie and if she could, she would buy a great big pressure canner at Walmart but due to luggage restrictions (pffft), she will have to make do with the one Mason jar.

1 comment:

Lavendel said...

Hehe kender det udmærket - har også forskellige, der overtager - sender kærlige hilsner til Erna og håber hun kan få behovet for sylteeffekter tilfredsstillet.